החיים מספקים לך אינספור הזדמנויות לרחם על עצמך: בעלך לא בדיוק "מר אינטימיות", בעבודה עוד לא גילו את מלוא הפוטנציאל שלך, הדשא של השכנים תמיד מטופח יותר, מטלות הבית נופלות בעיקר על הכתפיים שלך, ולהיכן נעלמה הנערה היפה עם העור המתוח שפעם החזירה לך מבט במראה? למעשה, אפשר לגלות כמעט בכל תחום סיבה מצוינת לרחמים עצמיים, להפוך אותם לחבר הטוב ביותר שלך ולהיות ממש מומחית בנושא. הבעיה היא שמדובר במצב מנטאלי ורגשי עם מחיר לא פשוט, ולכן, למרות הרווח המשני שהוא מעניק לך כדאי למצוא דרכים להשתחרר ממנו.
אז מה נהדר בזה?
על פניו, ברור מאיליו שרחמים עצמיים אינם מצב שאנשים מאחלים לעצמם, כי מי שמרחמים עליו הוא מסכן. ואולם, בדומה לרגשות שליליים אחרים גם הרחמים העצמיים נוטים להידבק ולהישאר איתך, ומכאן שיש בהם גם ערך מסוים עבורך, שאותו נהג לכנות "רווח משני". למה בדיוק הכוונה? למשל, למי שמסכן מגיע יחס מיוחד ולכן מותר לך להפנות לעצמך משאבים רגשיים (לבכות על מר גורלך…), ולמי שמסכן מגיע גם יחס מיוחד מהבעל, מהבוס והילדים (הבעיה כמובן שהם לא יודעים זאת), ולמי שמסכן מותר להמשיך לשכב במיטה, לא לזוז מהכורסא, לא לצאת לבילוי, לכעוס על אחרים מתי שמתחשק לו וכן הלאה. בקיצור, את נמצאת במרכז העולם ומותר לך פשוט להרים ידיים ולהתייאש. נוח מאוד, לא?
ומה הבעיה?
קודם כל, ישנם מצבים שבאמת הגיוני לרחם בהם על עצמנו, למשל אם אנו חולים או אם איבדנו אדם יקר. ואולם, אם הרחמים העצמיים משתלטים עלייך והופכים לטבע שני, הם גונבים ממך בכל רגע את האפשרות לפעול בצורה חיובית, נעימה ונמרצת יותר, ולהשיג את השינוי המיוחל שיביא לסיומם. מלבד זאת, כפי שבוודאי הבנת מהפסקה שלמעלה, הם גם משפיעים על הסביבה הקרובה לך, מדביקים ומאמללים את האחרים, ובדרך כלל מובילים דווקא לתוצאות ההפוכות (כלומר, במקום סימפטיה והערכה את מקבלת "פרצופים" מהבעל, מהבוסית ומהילדים). בקיצור, זוהי דרך נהדרת להרגיש רע עם עצמך ולא לעשות דבר בשביל לשנות.
איך יוצאים מזה?
יש כמה דרכים להוציא את עצמך מסצנת הרחמים העצמיים, אך בראש ובראשונה עלייך להחליט שאת באמת רוצה. כלומר, אם את מקיימת מערכת יחסים הדוקה איתם התחילי לבדוק במה יחסים אלו מועילים לך ומה הם הורסים, ודי בטוח שתגיעי למסקנה שכדאי שתיפגשו פחות. מכאן והלאה ניתן לפנות למספר דרכים, כמו בדוגמאות הבאות:
- ראייה אובייקטיבית יותר – רחמים עצמיים נוטים לעוות את תפיסת המציאות שלך, כך שאת תמיד במרכז התמונה, ומסכנה. לכן, התחילי לשנות את התפיסה על ידי ראיית מצבים מנקודת מבטם של אנשים אחרים ואת חצי הכוס המלאה בחייך.
- פעלי לשינוי – בסופו של דבר, רחמים עצמיים מעידים שישנם דברים שאינך מרוצה מהם, אך באותו הזמן הם גם מונעים ממך לשנות. לכן, עשי רשימה של דברים שהיית רוצה לשנות, מהחשובים אל הפחות חשובים, ובחרי תחום אחד שאת מרגישה כי תוכלי להקדיש לו את האנרגיות והינו בר יישום. השינוי החיצוני מביא עימו שינוי פנימי.
- פני לעזרה – תהליך אימון (קואוצ'ינג) בהחלט יכול לעזור לך לשים את הרחמים העצמיים במקומם הראוי, למצוא את הדרך המתאימה להתגבר עליהם, ולהגיע אל ההישגים שישנו את ההרגשה מקצה לקצה.
גם את יכולה לחיות את חייך ללא כאב לב וכעסים מיותרים, חרדה מהעתיד וחוסר ביטחון משתק, להגשים את כל משאלותייך וללמוד ליהנות מהקיים בחייך.
מה יאפשר לך תהליך האימון?
שימוש מודע ברגשות שלך ליצירת המציאות האישית – בתהליך האימון תלמדי כיצד להשתמש ברגשותייך באופן שיתמוך בהשגת מטרותייך ויאפשר לך ליהנות מהשגייך באמת!
השגת מטרות – קושי בהשגת מטרות חיצוניות בתחומים כגון זוגיות, קריירה, הורות, או משקל הוא תמיד סימפטום של בעיה פנימית – רגשות קשים מעברך אותם את נושאת כנטל על גבך, דפוסי התנהגות הרסניים ודפוסי חשיבה מזיקים שעומדים בדרכך.
שיטות כגון אימון אישי מטפלות בסימפטום מבלי לפתור את שורש הבעיה (להבדיל מטיפול פסיכולוגי). האימון יעזור לך להתמקד בהשגת המטרה תוך הסרת המכשולים הפנימיים המעכבים את השגתה. בתהליך יחשפו העוצמות והיכולות שכבר טמונות בתוכך ותקבלי כלים מעשיים שיאפשרו לך, גם לאחר סיום התהליך, להוות מקור תמיכה לעצמך ולהשיג את המטרות הרצויות לך.
דימוי עצמי חיובי וביטחון עצמי – היכולת לקבל ולאהוב את עצמנו הינה הבסיס לדימוי עצמי חיובי המאפשר השגת מטרות, אושר והצלחה. אם גם את כבר התאכזבת משינון משפטי חיזוק, מניסיון לחשוב רק חיובי או מקורסים לחיזוק הדימוי העצמי, שיטת האימון האישי מציעה לך אלטרנטיבה מרעננת – בתהליך האימון תלמדי כיצד למגר מחייך שיפוט עצמי, ביטול עצמי, חשיבה שלילית וביקורתיות יתר, כיצד לאהוב ולקבל את עצמך – וכיצד לעשות זאת בקלות וללא מאמץ, ללא צורך בשכנוע עצמי מתיש.
שחרור ממתח ומכעסים – יתכן ויש לך כל מה שאת רוצה (או כמעט הכל), אך למרות זאת אינך מצליחה ליהנות מהקיים כפי שהיית רוצה, בשל מתח, כעסים נושנים שאינם נותנים לך מנוח או תחושה של חוסר סיפוק שתמיד אורבת ברקע. בתהליך האימון תגלי כיצד לשחרר מתחים וכעסים וליהנות באופן מלא מהקיים בחייך כפי שהוא וכפי שהוא לא.